BINNENHALEN van de perfecte locatie

Toetsen haalbaarheid & verwerven locaties

BEGRIJPEN van de perfecte locatie

Het DNA van succesvolle locaties bepalen


Stap 1

BEOORDELEN van de perfecte locatie

Zoeken, vinden & analyseren van locaties


Stap 2

BINNENHALEN van de perfecte locatie

Toetsen haalbaarheid & verwerven locaties

Stap 3

BEWAKEN van de perfecte locatie

Monitoring locaties met slimme data oplossingen 


Stap 4

De shortlist van locaties is het resultaat van een gedegen en data gedreven acquisitiestrategie. Nu moet de opvolging plaatsvinden. Welke locaties zijn het meest kansrijk om te verwerven? Willen eigenaren verkopen? Is een bestemmingsplanwijziging nodig? Kan ik het gewenste programma realiseren op deze locatie of zelfs verder optimaliseren? 

Opvolging vraagt specifieke kennis en tijd. Perfect Place kan hierbij ondersteunen. 

Onze oplossingen

 • Haalbaarheidstoets
 • Acquisitie voorbereiding & verwerving
 • Programma optimalisatie

Lees meer over onze slimme oplossingen

Haalbaarheidstoets

Vlak voor het besluit voor de daadwerkelijke aankoop wil je nog eens checken of een locatie haalbaar is en/of lokale marktomstandigheden gewijzigd zijn. In een eerdere fase van het acquisitieproces zijn veel analyses al uitgevoerd. Deze kunnen worden herhaald om zekerheid te verkrijgen over de aantrekkelijkheid van de locatie. Het risico wordt daarmee minimaal en het rendement optimaal.

Acquisitie voorbereiding & verwerving

De shortlist van kansrijke locaties voor jou business vraagt om opvolging. Hoe kom je tot een succesvolle acquisitiestrategie? Wat speelt er in de lokale markt? Wie zijn belangrijke stakeholders? Welke variabelen beïnvloeden mijn kansen? Wat heb ik nodig voor realisatie van mijn plannen? Wat heb ik een verkoper te bieden? En wat zijn mijn mogelijkheden? Door dergelijke onderdelen grondig voor te bereiden vergroot je de kans op succes. Goed voorbereid aan tafel bij stakeholders als de gemeente of potentiële gebruiker met accurate data en overtuigende visuals helpt daarbij. 

Om de locatie daadwerkelijk te verwerven moet er nog heel wat gebeuren: 

 • Check eigenaar
 • Lokaal marktonderzoek
 • Aanvraag planwijzigingen
 • Aanvraag vergunningen
 • Opstellen acquisitieplan
 • Benaderen eigenaar en onderhandelingen

In dit proces  kan Perfect Place ondersteuning bieden tot aan verwerving aan toe. In ons netwerk hebben we hiervoor de juiste contacten. 

Programma optimalisatie

Kies het optimale programma uit duizenden scenario's

Perfecte locaties voor jouw business heb je in beeld. Je weet ook al in grote lijnen welk programma je wil realiseren. Soms al uitgewerkt in ontwerpen. Investeringsbeslissingen nemen op basis van alleen schetsen of ontwerpen is echter risicovol. Door de kracht van AI te gebruiken worden risico's minimaal en besluiten onderbouwd. Met onze intelligente oplossingen krijg je duizenden scenario's gebaseerd op harde data en binnen een serieus kort tijdsbestek.

Deze aanpak werkt  als geen ander om duurzame en betaalbare gebouwen te bouwen die alles veranderen. Op ontwerp gebaseerde inzichten die acquisitiebeslissingen, haalbaarheidsstudies, scenario-analyse en afstemming van belanghebbenden ondersteunen. Je krijgt hiermee inzicht in het maximale potentieel van de locatie.

Wat je krijgt

 • Gegevensanalyse: Ideeën testen, plotten tegen het maximale potentieel.
 • Scenario testen: Creëer opties door meerdere scenario's te simuleren.
 • Snelle haalbaarheidsstudies: Snelle en intuïtieve tooling om locaties te analyseren op een verscheidenheid aan statistieken en variabelen.
 • Uitgebreid schematisch ontwerp: Evalueer scenario's over een groot aantal variabelen.

Perfect Place is partner van Planalogic